ZAZA MÜCEDALESİNİN DEĞERLİ İSMİ UYARDI:YAPMAYIN


ZAZA MÜCADELESİNDE SİMGE İSİM KOYO BERZ ZAZA YURTSEVERLERE ÖNEMLİ BİR ÇAĞRI DA BULUNDU. 
SOSYAL MEDYA ÜZERİNDE YAŞANAN VE ZAZACAYA HİÇBİR FAYDASI OLMAYAN TARTIŞMALARA YÖNELİK ÖNEMLİ TESPİTLERDE BULUNDU.
İŞTE KOYO BERZİN ÖNEMLİ ÇAIKLAMASI:..

     Hepinizden ricam bu kısır ve yersiz çelişkileri, tartışmaları, eleştirilerı ve birbirlerinı suçlamaları, bu saaten sonra bırakalım, kaldıralım ve kolundan tutarak çöp konteynlerine atalım.. Bu gibi tutum ve davranışlar, bu karşılıklı atışmalar her iki tarafa , hepimize, Zaza davasına ve Zazacılara zarar vermekten öteye, başka bir işe, şeye yaramaz.

     Her iki taraf ve ortada kalanlar bundan aşırı bir şekilde zarar görüyorlar. Bunlar zaza davasının önünü kapatiyor ve bend oluşturuyor. Hele hele arada kalanlar ne yapacaklarını, hangi tarafa kayacaklarını, taraf mı olacaklar, tarafsız mı bir türlü karar veremiyorlar. Karar veremeyince de ister istemez başkaların kucağına düşüyorlar. Düşmiyenlerde şaşkın şaşkın bakıp, ne yapacaklarını kestiremiyorlar. Bunlar zaza davasını ciddi bir şekilde yaraliyor ve zararlara uğratiyor. Zaza davasının yaralanması bizi sevmiyenlerin işini kolaylaştıriyor ve onlara malzeme yaparak rant sağliyor. Onlarda onu rahatlıkla kullanarak sırtımızdan geçıniyorlar. Böylelikle Zaza meselesinın, Zaza dillının önünü keserek, kendi çıkarları doğrultusunda kullandıriyor.. Böylelikle biz kendi haklarımızı, nasıl ve ne şekil alacağımızı yörürlüğe koyamiyoruz. Çünkü gücümüzü zayıflatiyorlar. Bizim yapacağımız, kendi haklarımızı nasıl ve ne şekilde alacağımızın tartışmasını yaparak, onun mücadelesini vererek hedefe doğru ilerlemektır.
  
   Yeter, yeter artık diger halklar bizi kullandılar, yeter!. Bu kısır ve hasta çelişkileri, eleştirilerı, suçlamaları ortadan kaldırmazsak, daha sırtımıza binıp kanımızı emecek, kendi çıkarı için kanımızı dökecek çoklar olacaklar. Ben buyum, ben şuyummu bırakalım. Kim ne yapmış veya yapmak istiyor belgelesın, planlasın. Birbirimize danışalım. Yapabileceklerini yapalım, yapamadıklarımızı da birbirimizden yardım alarak, birbirimize destek olarak birlikte yapmaya çalışalım veya yapalım. Kim ne yapmak istiyor planlariyle yakındakilerine anlatsın, yapabiliyor yapsın, yapamiyor yardım istesin.. Bu şekilde birbirimize yardımcı olalım ve yardım edelim. 

Birleşmeden, birlik olmadan, elelle vermeden, birbirimize arka çıkmadan bir adım ileriye gidemeyiz. Çünkü önümüzdeki bendleri aşmak o kadar kolay değildır. Asırlarca o bendleri inşa etmişler ve önümüze koymuşlar, kale duvarları gibi.
Ricamdır. Kendimizi, dillimizi, Zazalığımızı, çoğrafyamızı seviyorsak bunu yapmak zorundayız. Bakın, başta ben olmak özere, bu iki yıldır hiç birımız, birbirimizi çekişmekten, eleştirmekten, suçlamaktan fırsat veya vakit bulamadık bir şey yapalım ve bir adım ilerliyelim. 

 Korkmayın, hiç bir şeyden kaçınmayın. Partilerimiz, derneklerimiz, Federasyonlarımız, kurum ve kuruluşlarımız olsun, korkmayın. Yalnız yapacağımız kordinasyon bir şekilde çalışmamız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamliyorum. Şıma heme war u weşey dı, ganweşey u kêfweşey dı bımanê.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.